Sessiz Çığlık Mektup Yarışması 2023

  1. AMAÇ: Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından bu yıl dördüncü düzenlenen Sessiz Çığlık Mektup Yarışması’nın amacı, yaşlılarımızın ve ruh sağlığı sorunu yaşayan hastalarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, bu kişilerin toplumdaki görünürlüklerini artırmak ve haklarını savunmaktır.
  2. YARIŞMA TAKVİMİ:
    1. Yarışma başlangıç tarihi:19 Nisan, 2023
    2. Mektupların son teslim tarihi:30 Mayıs, 2023
    3. Yarışma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni:26 Temmuz, 2023
  3. YARIŞMA KOŞULLARI:
    1. Mektup yarışmasına sadece Kıbrıs’ta yaşayan bireyler ve yurtdışında
      yaşayan Kıbrıslılar katılabilir.
    2. Dernek yönetim kurulu üyeleri, mektup yarışması seçici kurul üyeleri ve
      her iki kurul üyelerinin birinci dereceden akrabaları yarışmaya
      katılamazlar.
    3. Daha önce başka herhangi bir yarışmada ödül almış mektuplar yarışmaya
      gönderilemez.
    4. Daha önce yarışmaya katılanlar aynı konu ile ilgili ikinci kez mektup
      gönderemez.
  4. YARIŞMA TEMALARI: Yarışmaya gönderilecek mektup, yaşlılarımızın ve ruh sağlığı sorunu yaşayan hasta ve hasta yakınlarının gerçek hayat hikayelerinden kesitler olmalıdır. Hayali veya olmamış olayları gerçek gibi anlatan mektuplar yarışma dışı bırakılacaktır. Mektubun uzunluğu en az 250 kelime olması önemlidir. Yarışmaya aşağıda belirtilen şekilde ruh sağlığı veya yaşlılar ile ilgili bir mektupla katılabilirsiniz.
    • Ruh Sağlığı: Ruh sağlığı sorunu yaşayan bir bireyin yaşadıklarını, hayatından kesitler olarak anlatan, hasta olmalarından dolayı toplumun onlara karşı gösterdiği tepkiler, varsa dışlanma ve istismar gibi hayat kalitelerini etkileyen konular anlatıyor olmalıdır. Mektubu hasta veya hasta yakınları yazabilir.
    • Yaşlı Hakları: Yaşlı bireylerin maruz kaldıkları haksız davranışlar, yaşlı olmaktan dolayı yaşadıkları dışlanma, ihmal ve istismar edilme, bakım sıkıntısı ve çaresizlik gibi konularda kendilerinin veya yakınlarının yazdıkları mektuplar olmalıdır.
  5. KATILIM ŞEKLİ:
    Mektubunuzu e-mail ile lütfen aşağıdaki e-posta adresine gönderiniz. Sorularınız için bize şu telefon numaralardan ulaşabilirsiniz: ‭0548-0548 4065 / 0533-8649955 / 0542-8883010
    ‬E-posta adresimiz: sessiz.ciglik.kibris@gmail.com
    Katılımcılar mektubun sonuna isim- soyisim ve ulaşabileceğimiz bir numara yazmalıdırlar. İsim-soyisim vermek istemeyen katılımcılar telefon numaralarını ve rumuzlarını yazabilirler.
  6. GİZLİLİK VE ETİK: Hiçbir katılımcının mektubu yazılı ve sözlü onay alınmadan kimseyle paylaşılmayacaktır. Ödül kazanan mektuplar da mektup sahiplerinden izin alınarak paylaşılabilecektir.
  7. SEÇİCİ KURUL: Seçici Kurul Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği üyelerinden oluşacak, ilgili alanda bilgi ve tecrübesi olan en az üç kişiden oluşacaktır.
  8. DEĞERLENDİRME VE ÖDÜL: a) Etkinliğe gönderilecek tüm mektuplar Seçici Kurul tarafından yapılacak puanlama yöntemi ile değerlendirecektir. b) Mektuplar aldıkları puana göre en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanıp yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü gelen yarışmacılar belirlenecektir. c) Mektup yarışmasına katılan tüm katılımcılara, ödül alıp almamasına bakılmaksızın katılım plaketi/belgesi verilecektir.
  9. YARIŞMA SONUÇLARI: Yarışmayı kazananlara yazılı ve sözlü olarak yarışma sonucu bildirilir, ve ödül töreni yapılarak kazandıkları ödüller kendilerine şahsen takdim edilir. Yarışma sonuçları e-mail, basın, sosyal medya ve dernek web sayfası vasıtasıyla duyurulacaktır.
    • Birinci Ödül:   5000TL
    • İkinci Ödül:     4000TL
    • Üçüncü Ödül: 3000TL

Bu yarışma sponsorlarımız Albank ve Asbank’ın katkıları ile gerçekleşmektedir. Onlara katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

2023 Sessiz Çığlık Şartnamesi (İNDİR) POSTER (İNDİR)

İYİ ŞANSLAR!

Önceki Sessiz Çığlık Mektup Yarışması kazanan yarışmacılara göz atın: 20202021 ve 2022