YAŞLI HAKLARI VE RUH SAĞLIĞI DERNEĞİ 3. ‘SESSİZ ÇIĞLIK’ MEKTUP YARIŞMASININ 30 MART – 30 MAYIS 2022 TARİHLERİ ARASINDA OLACAĞINI DUYURDU

30 Mart 2022, Çarşamba –

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği, üçüncü ‘Sessiz Çığlık’ Mektup Yarışması’nı 30 Mart’ta başlatıyor. Her yıl düzenlenen ve halka açık olan bu yarışma, yaşlıların ve ruh sağlığı sorunları yaşayan hastaların ihtiyaçları konusunda farkındalık yaratmayı, toplumdaki görünürlüklerini artırmayı ve bu bireylerin haklarını savunmayı hedeflemektedir.

Sponsorluğunu Albank ve Asbank’ın üstlendiği bu yarışma 30 Mart – 30 Mayıs 2022 tarihleri arasında, 2 ay süreyle devam edecektir. Birinci gelen yarışmacıya 3.000TL, ikinci gelen yarışmacıya 2.500TL ve üçüncü gelen yarışmacıya ise 2.000TL nakit ödül verilecektir. Hiçbir katılımcının mektubu yazılı ve sözlü onay alınmadan kimseyle paylaşılmayacaktır. Ödül kazanan mektuplar da mektup sahiplerinden izin alınarak paylaşılabilecektir.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins yarışmanın başlama tarihi olan 30 Mart’ın ayrıca “Dünya Bipolar Günü” olduğuna da vurgu yaparak, “Üçüncü Sessiz Çığlık Mektup Yarışmamızı Dünya Bipolar Günü’nde, başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Bipolar Günü her yıl 30 Mart’ta kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünya çapında 45 milyon insan, normal ruh hali dönemlerinden ayrılmış, hem manik hem de depresif dönemlerden oluşan bipolar bozukluğa sahiptir.  Genellikle teşhis konulamadığı için, veya sağlık hizmetlerine yetersiz erişim nedeniyle, bu hastaların hayatı çok zor ve yalnız geçmektedir.  

Yarışmamız, yaşlılarımızın ve ruh sağlığı yerinde olmayan hastalarımızın içinde yaşadıkları toplumun bir parçası olduklarını hissettirip onların yalnız olmadıklarını hatırlatacaktır. Onların sessiz çığlıkları toplumun çığlıklarıdır. Biz bu çığlıkların duyulmasını, toplumun hasta ve yaşlısına sahip çıkmasını istiyoruz.

Sponsorlarımız Albank ve Asbank’a  Sessiz Çığlık Mektup yarışmasına verdikleri destek ve değerli katkıları için çok teşekkür ederiz,” dedi.

Mektup yarışmasının katılım şartları ve daha fazla bilgi  için tıklayınız.