YAŞLI HAKLARI VE RUH SAĞLIĞI DERNEĞİ YAŞLI BAKIM EĞİTİMİ VERDİ

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği, 4 – 6 Temmuz 2022 tarihleri ​​arasında Lefkoşa’da Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda üç günlük Yaşlı Bakımı Eğitimi düzenlemiştir.

Yaklaşık 40 kişilik bir katılımla gerçekleşen eğitim programına kamu ve özel bakımevi çalışanları, sağlık ocaklarında ve hastanelerde çalışan hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, belediyelerin sağlık/yaşlı birimleri ve yaşlı yakınları katılmıştır. Eğitim, yaşlılık döneminde sık görülen hastalıklar ve bakım, fiziksel bakım, yaşlılıkta ruh sağlığı ihtiyaçları başlıkları altında toplam 20 konuyu içerdi.

Eğitimde Dr. Ayşe Aydındoğmuş, Dr. Hazel Şahin Tarım, Yrd. Doç. Dr. Samin Esmaeilzadeh, Uzm. Hemşire Laden Serinsu, Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ, Yrd. Doç. Dr. Asiye Yeter Başaran, Yrd. Doç. Dr. Handan Sezgin eğitmen olarak yer aldılar. Katılımcılar ve eğitmenler, bakım uygulamaları ve sektördeki zorlukları tartışmanın yanı sıra, yaşlı bakımının yüküyle başa çıkma stratejileri hakkında öğrenmenin bir parçası olarak, eğitmenler eşliğinde meditasyon ve farkındalık tekniklerini de uygulama fırsatı buldular.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins eğitimin başarı ile tamamlanmış olmasından duyduğu mutluluğu aktardı ve “Derneğimizi kurduğumuzda ilk yaptığımız şey yaşlı bakım alanındaki sorunları saptamak ve bu sorunları çözmek için proje geliştirmek olmuştu. Ne mutlu ki en büyük sorunlardan biri olan yaşlı bakımı alanında eğitim ihtiyacını karşılayacak bir eğitim programı geliştirdik ve büyük bir katılım ile sunmaya başladık,” dedi.

Proje Koordinatörü Dr. Ayşe Aydındoğmuş, özellikle katılımcıların olumlu geri bildirimlerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi ve “Eğitimde yaşlı bakımının kalitesini arttırmayı ve kurumsal ortamı geliştirmeyi hedeflesek de aynı zamanda yaşlı bakımı sektöründen farklı insanları ve paydaşları bir araya getirmiş ve iletişim kurmaları için bir ortam yaratmış olduk. Bu hepimizi sevindiren bir sonuç oldu.”

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği, 28 ve 29 Temmuz tarihinde bakımevi sahipleri ve yöneticileri için de bir eğitim programı düzenleyecektir.  “Bakımevi Yönetimi” olarak adlandırılan bu eğitim programının detayları çok yakında derneğin sosyal medya hesaplarında ve web sitesinde duyurulacaktır: www.yaslihaklariveruhsagligi.org