DAÜ ile Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği arasında, toplum yararı için kültürel, sosyal, eğitim ve araştırma alanlarında iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokolün imza töreni, 6 Eylül 2022 Salı günü, saat 11:00’de, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında gerçekleşti. Törene; Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins, Asbaşkan Semra Erel, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Senal Amca da katıldı. Protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın ile Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Jenkins imza koydu.

DAÜ Yaşlıların Yanında

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ’nün bir devlet üniversitesi olarak, kaliteli eğitim ve araştırmanın yanında topluma hizmet noktasında da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeyi sürdürdüğünü ve bu iş birliği protokolünün de bu sorumluluğun bir parçası olduğunu kaydetti. DAÜ’nün yaşlıların hayatın bir parçası olmalarıyla ilgili çalışmalara katkı koymak istediğini belirten Prof. Dr. Hocanın, bu konuların dünyada bilimsel çerçevede ele alındığını ve DAÜ’nün de bu konuda uzman olan akademisyenleri ve personeli ile elinden gelen katkıyı vereceğini aktardı.

Bilimsel Çalışmalar Yapılacak

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins de konuşmasında KKTC’nin en saygın ve köklü üniversitesi DAÜ ile iş birliği yapmaktan büyük bir onur duyduklarını belirtti. 2000 yılından beri DAÜ’de öğretim üyesi olarak çalıştığını, Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde yer aldığını, ayrıca yaşlılarla ilgili konulara odaklandığını aktaran Prof. Dr. Jenkins, bunun sebebinin KKTC’de yaşlı haklarının henüz pek konuşulmaması ve yaşlıların görünürlüğünün az olmasından kaynaklandığını ifade etti. Toplumun hızla yaşlanmasına rağmen bu konuda çok az bilimsel çalışmalar yapıldığını, ihtiyaçların saptanamadığını ve politikaların belirlenemediğini söyleyen Prof. Dr. Jenkins, dernek olarak DAÜ’nün bilimsel katkısı ile bu alanda hizmet vereceklerini dile getirdi.

Source: EMU