Yaşlı Hakları Çalıştayı

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği olarak KKTC’de uzun süredir beklediğimiz ve katkı koyduğumuz “Yaşlı Hakları Çalıştayı” KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 12-13 Ocak tarihlerinde Salamis Bay Conti Resort Hotel’de gerçekleşti. Bu çalıştayın gerçekleşmesine katkı koyan herkese, özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar ile değerli eşi Sayın Sibel Tatar’a teşekkür ederiz.
Derneğimiz 4 yıl önce kurulup bu alanda farkındalık yaratana kadar hiç konuşulmayan yaşlı hakları, yaşlı bakımı, yaşlı ayrımcılığı ve yaşlı istismarı artık konuşulmaya başlandı. Son dört yıl içinde ülkemizde yaşlılarımızın sorunları hakkında bir farkındalık yarattık. Artık bu sorunların çözümü için devletimizin ciddi adımlar atmasını bekliyor ve istiyoruz.
İnanın 2023 yılının bu sorunları çözme yılı olmasını ne kadar çok arzu ediyorum. Bu amaçla Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği olarak azim ve kararlılıkla, gece gündüz demeden tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi, Sağlık Bakanlığı ve belediyelerin kapısını sık sık çalacağız.

Prof. Dr. Hatice Jenkins
Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı