Ecoage Eko Gıda Kermesi

Harika bir Eko Gıda Kermesi düzenleyen 60 yaş üstü eko mentörlerimize teşekkür ederiz!
Ecoage projesinin bir parçası olarak, yaşlı yetişkinleri genç nesile çevre elçileri olarak yetkilendirmeyi amaçlayan Ecoage programının 40 katılımcısı, 5 Aralık tarihinde Girne Üniversitesi’ndeki yüzlerce öğrenciyle ev yapımı geleneksel yiyeceklerini paylaştılar.
Ev yapımı mevsimsel yiyecekler, yaşlı neslin çevre dostu uygulamalarıyla ilgili olarak, şimdi daha yeşil bir yaşam tarzı için referans olarak kullanılan Kıbrıs’ın sürdürülebilir uygulamalarından sadece bir örnektir.
Yaparken ve paylaşırken memnuniyet kaynağı olmanın yanı sıra, endüstriyel olarak üretilen ürünlerin çevreye bıraktığı etkiyi de azaltır.
Çevrelerindeki gençlere bilgi aktararak, çevre dostu uygulamaları teşvik ederken aynı zamanda kültürel mirasımızı koruyorlar!
Bu projenin başlangıcından bu yana muazzam iş birliği yaptıkları için Yardımcı Doçent Emete Toros ve Girne Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne içtenlikle teşekkür ederiz.
Katılımcılarımızın düzenlediği bir tane daha kermes bu ay içinde, Kıbrıs Rum topluluğu tarafından düzenlenecek – sizi haberdar edeceğiz!
Ecoage projesi, AEA ve Norveç Hibe Fonları aracılığıyla İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç tarafından finanse edilen Active Citizens Fund Cyprus programı kapsamında bir hibeden yararlanmaktadır. Ayrıca, Kıbrıs’ta Youth Empowerment Foundation – IEEN ve Norveç’te Green Development Norway University College tarafından uygulanmaktadır.