YAŞLI BAKIM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ (1 Mart 2022 Salı)

Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII. Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından yürütülen Yaşlı Hakları Hareketi Projesi kapsamında “Yaşlı Bakımı” isimli seminer Galatya/Mehmetçik’te 24 Şubat 2022 tarihinde geçekleştirildi. Seminer, yaşlıların aile üyelerini, bakıcılarını ve sağlık çalışanlarını yaşlı bakımı konusunda bilgilendirmeyi amaçladı. Hemşire ve akademisyen Prof. Dr. Hatice Bebiş’in sunduğu seminere pek çok yerel topluluktan temsilci, yaşlı yakını ve sağlık çalışanları da seminere katılım gösterdi.

Seminerde Yaşlı Hakları Hareketi Proje Koordinatörü Dr. Ayşe Aydındoğmuş, Yaşlı Hakları Hareketi Projesi kapsamında Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan 60 yaş üstü tüm bireylerin yaşam kalitelerini arttırmayı amaçladıklarını, bu doğrultuda ise, bakımevlerini geliştirilmek, bakımevi yasasının çıkarılması için katkı sağlamak ve yaşlılara verilen bakım hizmetlerinin insan onuruna yakışır bir şekilde iyileştirilmesini hedeflediklerini iletti.

Ardından Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins, pek çok yerel topluluk ile işbirliği yaptıkları için mutlu olduğunu, halka açık seminer ve eğitimlerin devam edeceğine dikkat çekerek seminer için destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Seminerde yerel topluluk temsilcisi Cemil Sarıçizmeli de konuşma yaparak, yaşlılık bakımı konusunun önemine değindi ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin çalışmalarını takdir ettiğini iletti. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Hatice Bebiş, yaşlı bakımı isimli seminerini gerçekleştirdi.

Yaşlılık alanında büyük bir talebi karşılamaya devam edecek olan Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği, yaşlı bakıcıları ve ailelerine yönelik eğitim programlarına ve seminerlere devam etmeyi planlıyor.

Yaşlı Hakları Hareketi Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrslı Sivil Toplum İş Başında VII. Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından uygulanmaktadır.

Yaşlı Hakları Hareketi Projesi hakkında daha fazla bilgi