YAŞLI BAKIM SEKTÖR ÇALIŞANLARI AB TARAFINDAN FINANSE EDILEN ÇALIŞMA ZIYARETINDE ANTALYA’DAKI BAKIM UYGULAMALARINI GÖZLEMLEDI

Bir grup bakım sektörü çalışanları ve yerel toplum, sağlık ve sosyal yardım kurum temsilcileri, Türkiye’de Antalya’daki çeşitli kamu ve özel yaşlı bakım ve rehabilitasyon tesislerine AB tarafından finanse edilen bir çalışma ziyaretine katıldı.

İyi bakım uygulamalarını gözlemlemeyi amaçlayan gezi, Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII. Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yaşlı Hakları Hareketi Projesi çalışmalar çerçevesinde ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından düzenlendi.

Huzurevi sahipleri, yönetici ve sorumlu hemşireler, yerel toplum temsilcileri, sağlık ve sosyal yardım kuruluşları ve dernek üyelerinden oluşan toplam 11 kişi katıldı.

Grup, 5-7 Mayıs 2022 tarihleri ​​arasında Mukaddes Aksoy Yatılı Bakım Merkezi, Halil Akyüz Huzurevi, Büyük Şehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Fethi Bayçın Huzurevi’ni ziyaret etti.

Bakımevi sahipleri ve yöneticileri ile tanışıp, bakım tesislerini, hizmetlerini ve faaliyetlerini gözlemlediler.

Ayrıca TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Antalya İl müdür yardımcısı Sn. Eşref Edip Erkmen ve diğer yerel sosyal hizmetler yetkilileri ile bir araya gelerek, yaşlılara verilen evde bakım hizmetleri, sosyal ve kurumsal hizmetlerle ilgili görüşme gerçekleştirdiler.

 

Yaşlı Hakları Hareketi Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrslı Sivil Toplum İş Başında VII. Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından uygulanmaktadır.

Yaşlı Hakları Hareketi Projesi hakkında daha fazla bilgi