YATIRIMCILARA VE BAKIM SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK AB TABANLI BAKIMEVİ YÖNETİMİ EĞİTİMİ VERİLDİ

29-30 Temmuz 2022 Cuma ve Cumartesi günleri Lefkoşa’da, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin organize ettiği “Bakımevi Yönetimi Kursu” 40 kişilik katılımla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

29-30 Temmuz 2022 Cuma ve Cumartesi günleri Lefkoşa’da, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin organize ettiği “Bakımevi Yönetimi Kursu” 40 kişilik katılımla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins, “Yaşlı bakımı sektörüyle ilgili ilk araştırmalarımız sonucunda, bu tür eğitim faaliyetlerinin, bakım sektörünü iyileştirme çabalarında ve yatırımcıları teşvik etmek adına çok önemli olduğunu tespit ettik. Önümüzdeki bir yıl boyunca yaşlı bakım sektörü paydaşlarına yönelik eğitim programları düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Proje Koordinatörü Dr. Ayşe Aydındoğmuş, “Eğitime gösterilen ilgi ve geri bildirimlerden çok memnunuz. Avrupa Birliği’ne, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’na, eğitmenlerimize ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür ederiz.” dedi

Eğitimin ilk gününde İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, yaşlılar için sosyal politikalar ve bakımevinde insan kaynakları yönetimi oturumlarını gerçekleştirirken, Uluslararası Yaşlı Bakımı Danışmanı Dr. Vildan Kandemir yaşlı bakımının ekonomik yönü ve ileri yaş turizmini ele aldı.

Kursun ikinci günü, Materia Group’un Stratejik ve Finansal Planlayıcısı ve ortağı olan Uzman Filios Savvides tarafından bakımevlerinde stratejik ve finansal zorluklar üzerine iki oturum düzenlendi. Ayrıca Türkiye’den Alzhaimer, Demans, Parkinson Derneği Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş bakımevi sektöründe Türkiye örneği ve Dr. Ayşe Aydındoğmuş, bakımevlerinde bakım takip formlarının önemi ve kullanımı gibi konularda sunumlar yaptılar.

Yaşlı Hakları Hareketi Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında finanse edilmekte ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından uygulanmaktadır. Bu bildirinin içeriği tamamıyla Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği’nin sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.