Ecoage danışmanları harekete geçiyor

Ecoage programı katılımcıları, çocuklara sürdürülebilir uygulamalar konusunda rehberlik ederek ve geri dönüştürülmüş malzemelerden takı yapmayı öğrenerek harekete geçti.

18 ve 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen bir dizi atölyede, yaşlı yetişkinleri genç nesle çevre danışmanı olmaları için güçlendirmeyi amaçlayan Ecoage projesinin bir parçası olarak, yaşlılar mentorluk ve sürdürülebilir uygulamalar konusundaki becerilerini geliştirmeye devam ettiler. Etkinlikler Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından Girne Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi.

İlk etkinlik, Dr Suat Günsel Girne İlkokulu’nda gerçekleştirilen nesiller arası limonata yapım atölyesiydi. Ecoage Görev Lideri Şirin Özkaynak’ın sunduğu bir oturumda, 15 yaş üstü yetişkin ve 8-9 yaş arası 46 çocuk, endüstriyel ve ev yapımı limonatanın çevresel etkileri arasındaki farkı tartıştı. Daha sonra 60 yaş üstü katılımcılar, gençlerin taze limonata yapmalarına yardımcı oldu.

Dr Suat Günsel Girne İlkokulu’na bu etkinlikteki işbirlikleri için teşekkür ederiz.

Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği (KKSD) ile işbirliği içinde gerçekleştirilen ikinci etkinlikte, yaklaşık 30 60+ yaş katılımcı geri dönüştürülmüş malzemelerden takılar yaptı. KKSD’den eğitmenler, katılımcılara kağıttan güzel kolyeler ve aksesuarlar yapmanın farklı tekniklerini gösterdi. Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği’ne desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mentorlar, yıl sonunda ürünlerini bir pazarda satarak girişimcilik becerilerini geliştirmeyi umuyorlar.

Ecoage projesi, Kıbrıs Gençliği Güçlendirme Vakfı, Üniversite Yeşil Kalkınma Koleji (HGUt), Norveç ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından uygulanmaktadır. Ecoage, AEA ve Norveç Hibeleri 2014-2021 aracılığıyla İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç tarafından finanse edilen Kıbrıs Aktif Vatandaşlar Fonu programı kapsamındaki bir hibeden yararlanmaktadır.